N O V O S T I
O   M E D I A W A T C H
R E V I J A   M E D I J S K A   P R E Ž A
o   r e v i j i
s e z n a m
junij 2013
december 2012
junij 2012
december 2011
maj 2011
december 2010
maj 2010
december 2009
maj 2009
december 2008
maj 2008
december 2007
maj 2007
december 2006
maj 2006
uvodnik
reguliranje medijskega pluralizma
spreminjanje zakona o medijih
kadrovske spremembe v medijih
medijska kronika
it
multikulturalizem in mediji
družba in mediji
v medijih
položaj novinarjev
le monde diplomatique
mediji in manjšine, velika britanija in slovenija
recenzije in prikazi
ekskrementi
fotografija
november 2005
maj 2005
november 2004
marec / april 2004
oktober 2003
marec 2003
december 2002
poletje 2002
zima 2002
poletje / jesen 2001
pomlad 2001
zima 2001
poletje-jesen 2000
pomlad 2000
jesen 1999 / zima 2000
poletje 1999
pomlad 1999
zima 1999
poletje 1998
pomlad 1998
zima 1998
u r e d n i š t v o
E D I C I J A   M E D I A W A T C H
S P R E M L J A N J E   N E S T R P N O S T I
N O V I N A R S K I   V E Č E R I
O M I Z J A
M E D I J S K O   S O D E L O V A N J E
T E M E
A V T O R J I
P O V E Z A V E

Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
Nesramna novinarka
Le dan pred omenjeno oddajo je minister za delo, družino in socialo Janez Drobnič novinarko, ki ga je potem, ko ji je že odgovoril na provokativno vprašanje, še vedno nesramno nadlegovala in mu tiščala mikrofon pred usta, odslovil na malo bolj energičen način. (Demokracija, 16. marec 2006)

Z legalizacijo prostitucije legaliziramo posilstvo
Medtem ko naši politiki razpravljajo o legalizaciji prostitucije, se posilstvo dogaja neposredno pred vašim nosom, da prav zdaj in vi niti ne trenete z očmi, ko vas tak oglas preračunljivo nasadi na svoj trnek. (Posilstvo pred vašim nosom, oglasno sporočilo Amis_ADSL, Delo, 24. 1. 2006)

Kapital nasprotne svetovnonazorske opredelitve
Za sedanjo vlado bi to bilo še posebej neugodno, saj bi v Sloveniji dobili glavno besedo capital, ki izvira iz njej nasprotne svetovnonazorske in zgodovinske opredelitve. (Manipulacije z Merkatorjem, Demokracija, 13. 4. 2006)

Privoščljivi in rivalski Slovenci
Ampak tekmovanje pogosto preraste v rivalstvo in zaneti privoščljivost, kar je značilno za Slovence, mar ne? (Če ne bomo brali, nas bo pobralo, vprašanje v intervjuju z Tonetom Pavčkom, priloga Dela Ona, 7. 2. 2006)

»Še lepše pa bodo Ukrajinke med faličnimi kapniki …«
(Prispevek o Peterletovi pobudi za Evropski muzej krasa, Mag, 29. 3. 2006)

Pašaluk
Slobodan Milošević je bil prepričan, da Srbija nikoli ne sme biti in nikoli ne bo le beograjski pašaluk, pa je petnajst let potem, na dan njegovega pogreba, komajda več kot to. (Dnevnik, TV Slovenija, 18. 3. 2006)

Tipični morilci
Vprašanje: Se ti zdi človek, ki ga vidiš na slikah, tipičen morilec [Silvo Plut, op. p.]? Odgovor: Da, v njegovem pogledu opazim psihično motnjo. Tak občutek dobim. (Intervju z Manco Zver, Antena, 13. 3. 2006)

Študentje naj študirajo le v Sloveniji
Koristno dobro delo je, če skušamo z dejanjem odpraviti slab, škodljiv vzrok in tako na dolgi rok resnično pomagamo. Lahko pa dobrota odpravlja le trenutne posledice, medtem ko vzroka ne odpravi in s tem lahko na dolgi rok le škoduje. Deluje le na kratki rok. Tak primer je na primer pošiljanje hrane lačnim ali štipendiranje nadarjenih. Prvim sicer nahranimo lačna usta, dobrotniki pa jih ne naučijo, kako si lačna usta nahranijo sami. Drugi primer pa povzroči beg možganov v daljni svet. (Dobrota ni sirota, Žurnal, 10. februar 2006).

Kdo je večja žrtev
Toda to, kar je v zadnjem času razburilo uradnega varuha človekovih pravic, je prav tisti sovražni govor, ki je v tem edinem primeru na mestu, upravičen ali celo nujen. Gre za bes, ki izvira iz naravnega, prvobitnega sovraštva do pedofilskih zločincev. /…/ Tisti, ki bi prvi moral zagnati sovražni govor proti pedofilskim zločincem, je ravno varuh človekovih pravic, ki pozablja, da je tudi otrok človek in da bi moral v prvi vrsti ščititi njega, namesto da se picajzla s tem, kakšne izraze je kdo uporabil. Ne pride mi na misel, da bi izjavila karkoli o morilcu Plutu. Seveda so taki zločini res grozoviti, ampak morilec je pač morilec, ne manjka se jih na tem prekletem svetu, s krvjo oblitem, kjer pač vlada zlo. Pa vendar je bistvena razlika v tem, da so tu žrtve odrasli ljudje. (Sovražni govor, Mladina, 13. 3. 2006)

Zaposlene ženske nimajo več občutka za demografijo
V sovjetskih časih je veljalo, da je glavno poslanstvo mater in hčera proletariata kajpak skrb za domače ognjišče in naraščaj. Toda novi časi tudi v Rusiji podirajo vse tradicije. Zadnja raziskava javnega mnenja, ki so jo v dnevniku Izvestija pred današnjim praznikom (8. marec je tod še vedno dela prost dan), namreč kaže, da kar tretjina ruskih žensk na prvo mesto postavlja delo in kariero in ne več materinstvo. Odločitev je po svoje logična. Družina samo z eno samo plačo, ki jo marsikateri ruski moški najraje zapravi za vodko, ne more več preživeti. /…/ Oblastem to ni preveč po volji, saj zaposlene ženske potem nimajo več občutka za demografijo, ki kaže v Rusiji sila negativne trende. (Mame gredo v »biznes«, Delo, 8. 3. 2006)

Študentje demonstrirajo, revni razbijajo
Sicer pa se v Parizu novih nemirov, razbijanja stekel in avtomobilov bojijo predvsem v večernih urah, ko se med protestnike pomešajo razgreti iz revnih predmestij. (Dnevnik, TV Slovenija, 28. 3. 2006)

Neprimernost Hrvaške za članico EU
Bi mar bilo bolje, če bi Slovenija ob vsakokratnem hrvaškem napenjanju mišic (izzivanju) zgolj spet in spet nastavljala drugo lice ter ponižno sprejemala zaušnice od ene izmed daleč najbolj (mednarodno) politično nekorektnih kandidatk za nove članice Evropske unije? (Piranski zaliv spet naš?, Slovenske novice, 7. 1. 2006)

Upravičenost do dostojanstva
Kajti ustava zagotavlja varstvo človekovega dostojanstva in njegovo nedotakljivost, pri čemer pa ne upošteva, da je tisti, ki je tako strahoto storil, že s svojim dejanjem dokončno in za zmeraj sam poteptal svoje dostojanstvo, in da se potemtakem res ni česa dotikati. Kajti posiljevalec otrok ni človek. To je stvor. Lahko se priznava dostojanstvo tudi množičnim morilcem, tatovom, požigalcem, roparjem, teroristom, preprodajalcem mamil – a pedofilski stvor dostojanstva nima. Ne človeškega ne živalskega. Nobenega. (Sovražni govor, Mladina, 13. 3. 2006)

Alternativci raje kradejo kot pošteno delajo
Po Metelkovi ulici, kjer se radi zbirajo najrazličnejši alternativci, med katere se menda neredko vrinejo tisti, ki so si za alternativo izbrali rop oziroma krajo namesto poštenega dela, ponoči no prav varno hoditi. Tako jo je v ponedeljek okrog tri četrt na polnoč skupil 36-letni Ljubljančan, ki ga je zaskočil nepridiprav in od njega hotel denar. (Metelkova ulica ni varno sprehajališče, Delo, 23. 2. 2006)

Zahodna družba vs. priseljenci
Še nikoli v nemški zgodovini ni bilo demografsko ravnovesje tako zelo porušeno. /…/ Starajoča se družba poskuša vzgojiti čudežne otroke v žalostni zavesti, da nekaj manjka, nekaj življenjsko pomembnega, nekaj, kar se je izgubilo na tej dolgi poti v prihodnost. In potem ta zahodna družba pokuka v turške četrti, na primer berlinski Kreuzberg, in se spomni, kako je bilo nekoč: vidi velike družine. (Med volkovi, Delo, 13. 3. 2006)

Nehigiena, zmazek in sprevrženost
Kulturni, higienski in družbeni kaos v tistem delu te (Metelkove op.) ljubljanske ulice /.../ je že nekaj časa znan tudi kot shajališče ljubljanskih narkomanov, brezdomcev in drugih obrobnih skupin. /.../ Na drugi strani pa poleg arhitekturnega in okoljskega zmazka bode v oči Tiffany, o katerem marsikateri naključni mimoidoči obiskovalec pove, da gre za kraj sprevržene »umetnosti«. (Demokracija, 9. 2. 2006)

Vsi protesti so isti
Nekaj sto mladih iz socialnih centrov in anarhističnih skupin, med njimi veliko mladoletnikov, je v soboto popoldne naredilo prvo resno škodo levosredinski opozicijski koaliciji, ki jo vodi Romano Prodi. Razdejali so del milanskega središča, zažigali avtomobile in razbijali trgovine, podobno kot skoraj pred petimi leti v Genovi. (Skrajneži žagajo vejo Prodiju, Delo, 13. 3. 2006)

Nevarni paraziti
Soočenje v Odmevih 27. 2. med dr. Ljubico Jelušič in dr. Alešem Debeljakom o paradi slovenske vojske lahko označimo z razmerjem 1:10 za Jelušičevo. Ne pozabimo, da so vse te preštevilne »nevladne« organizacije prisesane na državni proračun v breme vseh državljanov. /…/ Vsi ti »civilni vzdrževanci« so nevarnejši od ptičje gripe. (Demokracija, 9. 3. 2006)

izpis

 S O R O D N E   T E M E

sovražni govor in medijski diskurz

Medijska preža
Renata Šribar
Ženski vstop: Vstajništvo in spol v medijih
Melita Zajc
Ne le nevarnosti, glejmo raje prednosti novih prostorov javne komunikacije
Jernej Rovšek
Najbolje, da je odziv takojšen in tam, kjer je bila sovražnost izrečena
Lija Mihelič
Z dvotirno obravnavo nad sovražni govor na spletu
Kaja Jakopič
Profesionalni razpihovalci sovražnega govora na spletu
Renata Šribar
Premalo in preveč spola
Ekskrementi
Renata Šribar
»Diskretne« medijske diskriminacije in prisilni androcentrizmi
Iztok Šori, Veronika Bajt
Novi digitalni mediji, seksualnost in migracije
Ekskrementi
Janez Polajnar
Corruptio optimi pessima ali kako je končalo prvo slovensko gledališče
Lija Mihelič, Miha Glavač
Prijavitelji dojemajo govor kot kazniv v zelo širokem obsegu
Sonja Merljak Zdovc
Spletni komentarji: kako pregnati sovražni govor?
Jernej Rovšek
Splet ne more biti izjema
Danijela Tamše
Bosanski delavec ni več prikazan kot tat služb, je pa zreduciran na nemočno žrtev
Tanja Petrović
Tako evropsko
Roman Kuhar
S sovražnim govorom je križ
Veronika Bajt
Onkraj metodološkega rasizma in privilegija koncepta belskosti
Renata Šribar
Regresija javnega diskurza o spolih, spolni usmerjenosti, starševstvu in družini
Renata Šribar
Portretiranje »levih« političark in potentnost desne politike
Ekskrementi
Eva Vrtačič
(Kulturni) Boj na računalnik
Marko Zajc
Zakaj sodobna homofobija spominja na nekdanji antisemitizem?
Viktor Ivančić
Prodor v odlagališče demonov
Ekskrementi
Mitja Velikonja
»TU JE SLO!« »JEBI GA I MI SMO TU« – (Anti)balkanski grafiti in street art slovenske urbane krajine
[1]
Tomaž Pušnik
Konstrukcija Balkana skozi vic v Sloveniji
Jernej Rovšek
Ali je sovražni govor sploh mogoče omejiti?
Sonja Merljak Zdovc
Samoregulacija spletnih medijev: kodeks, moderiranje in celostna registracija uporabnikov
Vesna Kobal
Čakajoč na »pravega«: reprezentacija samskih žensk v reviji Cosmopolitan
Suzana Oreški
Reprezentacije norosti: Privabljanje gledalcev z omalovaževanjem podobe ljudi, potisnjenih na rob
Suzana Oreški
Diskurzi družbenih avtoritet o duševnem zdravju – ovira vključujočim družbenim praksam
Špela Mihevc
So situacije z mediji, ki bi jih želeli spremeniti
Ekskrementi
Marko Zajc
»Tista neverjetna glupost«
Sonja Merljak Zdovc
Mednarodna nagrada za pogum v novinarstvu Claudii Julieti Duque in Vicky Ntetema
Ekskrementi
Andreja Trdina
Spet doma: zamolčevanje razrednih razlik v konstrukciji slovenske običajnosti
Andrej Motl
Sovražni govor v slovenskih medijih na spletu
Renata Šribar
Globalni monitoring medijev: komaj vsaka peta intervjuvana ekspertna oseba ženskega spola
Andrej Motl
Rasizem na internetu
Gorazd Kovačič
Otroške sanje vrhunskih športnikov in slovenska nacija
Brankica Petković
Slovenija: Boljša medijska zastopanost legitimna težnja 200.000 ljudi
Claire Frachon
Francija: Boljša medijska zastopanost legitimna težnja milijonov ljudi
Ekskrementi
Lana Zdravković
Ljudje niso edine živali, ki se smejijo!
Marko Zajc
»Zamorcev ne bomo umivali«
Suzana Oreški
Hendikep kot parodija – Primer razvedrilne oddaje As ti tud not padu?
Renata Šribar
Spol kot spotika Mladine
Roman Kuhar
V imenu družine potvarjajo podatke
Andraž Teršek
Pasti in spodrsljaji svobode izražanja[1]
Saša Banjanac Lubej
Odgovornost novinarjev v vojni v nekdanji Jugoslaviji – Lustracija, sojenje ali pozaba
Ekskrementi
Viktor Ivančić
Hrvaška in Slovenija: Nacionalistična jugonostalgija
Gojko Bervar
Islam in mediji
Gojko Bervar
Muslimanska skupnost ne obstaja, obstajajo muslimanske skupnosti
Nina A. Vobič
Razprava o gradnji džamije in konstrukti o slovenski kulturni podobi
Vesna Vravnik
Lezbična seksualnost prikazana s fotografijami, gejevska zakrita v karikaturah
Marko Zajc, Janez Polajnar
»Za mastne dohodke lastne«
Ekskrementi
Gorazd Kovačič
Slovenski mediji o Kosovu – skozi prizmo velikih sil
Enisa Brizani
Zakaj RKC na spletni strani ne uprablja izraza Rom, temveč Cigan?
Taja Kramberger
Afera Dreyfus in tiskani mediji
Tanja Petrović
Spomin, izkušnja in raba jezika: primer Jugoslovanske ljudske armade
Robert Bobnič
Nezdrava mitologija tv-oddaje Na zdravje!
Aldo Milohnić, Eva Metlikovič
Hvala za trud, toda ostanimo raje pri dejstvih
Ekskrementi
Nena Močnik
Mitološke koncepcije v zahodni Evropi živečih Turkov
Nina A. Vobič
Nelagodje, ko bo »komunistični drugi« postal središče sveta
Lana Zdravković
O pravici, ki jo hočemo uveljaviti
Ana Podvršič
Romi v Grosuplju: Romano Čačipe – Namišljene podobe
Tina Cigler
Romi v Novem mestu: Spregledani pozitivni premiki
Ekskrementi
Renata Šribar
Vloga medijev pri (ne)enakih možnostih žensk za politično participacijo v Sloveniji
Nina Djordjević
Medijske reprezentacije kosovske krize v letu 1999
Jurij Popov
O prostituciji in trgovini z ljudmi površno in senzacionalistično
Julija Sardelić, Miro Samardžija, Ksenija H. Vidmar
Medijski spektakel o družini Strojan
Lev Centrih
»Cigo iz Ambrusa«, dojenčkov smeh, vrtnice iz srčka in »jedi govna«
Eva Batista, Tea Golob
Medijska podoba centra za tujce – Utiranje poti za kulturni rasizem
Andrea Kosenjak
Podoba Balkancev v slovenskih medijih – Umazani, brezzobi, zli
Roman Kuhar
Kako je začela izhajati »revija, kjer je vse prav«?
Ekskrementi
Renata Šribar
Predvolilni primer medijske spolne diskriminacije
Nataša Čebular
Politizacija v medijih: primer džamije
Emina Zejnić
Lokalne volitve – Medijsko sprenevedanje
Brankica Petković
Romi v medijih – priložnost za ozaveščanje o diskriminaciji
Ekskrementi
Ksenija H. Vidmar
Multikulturna Evropa?
Bashy Quraishy
Danska, kako pogrešam tvojo humanost
Anne Knudsen
Danska: Karikature v luči priseljenske politike
Nika Susman
Francija: dvojna merila boja proti cenzuri
Sonja Merljak
O samocenzuri, cenzuri in ustrahovanju
Admir Baltić
Kaplja čez rob
Gojko Bervar
Evropske mule, karikatura in kodeks
Neva Nahtigal
Ni samo regulacija
Ekskrementi
Aldo Milohnić, Eva Metlikovič
Narisani izbrisani
Tonči Kuzmanić
Razkosanje žensk ali l'homme n'existe pas
Lilijana Burcar
»Razočarane feministke, razočarane ženske, razočarani moški«
Kaja Jakopič
Boj proti sovraštvu na medmrežju ali boj z mlini na veter
Alenka Bezjak
Medijske reprezentacije Afrike
Ekskrementi
Gojko Bervar
Mediji in manjšine, Slovenija in Velika Britanija
Renata Šribar
Političarke in medijski stereotipi
Majda Hrženjak
»Materinstvo in kariera« kot oglasna priloga
Lilijana Burcar
Seks v mačo cityju
Ekskrementi
Dušan Rebolj
Mrtvi ilegalci in preplašeni ostali
Gorazd Kovačič
Srce v breznu, amnezija in rasizem
Alenka Kotnik
Mediji o Bršljinu: Učitelj domnevno nasilen, Romi zagotovo
Tanja Taštanoska
Pravica do imena, do jezika in do medija
Iztok Šori
Medijska percepcija smrti Olene Popik
Marko Savić
Globalizacija in nacionalizmi v športu1
Živa Humer, Mojca Sušnik
Politika enakih možnosti žensk in moških brez medijske pozornosti
Zlatko Skrbiš
Avstralija: Zaliv Guantanamo in politika avstralske pripadnosti1
Ciril Oberstar
Teorija bistvenih stranskih proizvodov razprave – Primer izbrisanih
Maks Kaš
Proizvodnja javnega jezika – Mi o Romih
Ignacio Ramonet
Za svobodne medije*
Ekskrementi
Brankica Petković
Medijski linč – Domnevni posiljevalec osumljen, obtožen in obsojen
Urška Mlinarič
O silhueti džamije in trpljenju Slovencev
Gorazd Kovačič
Izbrisani prikazani kot problem, ne kot oškodovanci
Lea Širok
Medijska slika odstopa italijanskega poslanca v slovenskem parlamentu
Matej Kovačič
Zmago Jelinčič na RGL
Nataša Velikonja
Spopad stališč kot medijski konstrukt
Ekskrementi
Matevž Krivic
Mediji o izbrisanih
Mojca Pajnik
Polarizacija prostitucije: biznis ali javna nemorala
Jasminka Dedić
Hrvaška: Tisk o diskriminaciji Romov
Gorazd Kovačič
Nato: »Zaustavite levico!«
Alenka Kotnik
Islam: Bav bav Alah(1)
Tonči Kuzmanić
Nato: Leninismo, blanquismo e natoismo – senza gusto!
Mojca Pajnik
Islam: Spektakularno o džamiji
Simona Zavratnik Zimic
Islam: Človekove pravice kot ljubiteljska dejavnost
Renata Šribar
Pornografija: Po protipornografskemu ukrepu medijskega inšpektorja
Mojca Pajnik
Pornografija: Ženske med spolnostjo in pornografijo
Brankica Petković
Romi: Lahko je nič ne vedeti o Romih
Lucija Bošnik
Islam v zahodnih medijih
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Brankica Petković
Boj med politiko vključevanja in zavračanja Romov
Roman Kuhar
Homoseksualnost brez obraza
Antipoezija v reviji Maturant&ka
Tonči Kuzmanić
Cannibalismo con gusto ali nacionalna pojedina à la Jelinčič (kulinarična analiza)
Roman Kuhar
Moč besed Borisa Ježa
Špela Šebenik
Protiglobalizacijsko gibanje – medijski konstrukt
Dušan Rebolj
Pritožbe zoper diskriminacijsko poročanje
Peter Stankovič
Nacionalistična prisvojitev nogometnega preporoda v Sloveniji
Roman Kuhar
Pedri, čefurji, pa še rdeče oblečeni
Lea Širok
Italijani in italijanska manjšina v slovenskih medijih
Simona Zavratnik Zimic
(Nove) etnične manjšine v Sloveniji?
Georgios N. Papadakis
Grčija
Mediji brez manjšin
Maria Yaneva
Bolgarija
Romi osovraženi tudi ko so bogati
Gordana Vilović
Hrvaška
Manjšine in novinarska etika
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Lucija Bošnik
Svetovni mediji o 11. septembru in vojni v Afganistanu
Gorazd Kovačič
Za Nato z vsemi sredstvi
Marta Gregorčič
Poročanje Dela o nenasilju v Münchnu
Borut Osonkar
Spontana ideologija novinarstva
Denis Mancevič, Marjana Grčman, Živa Pogačnik
Vojna medijskega spektakla
Lucija Bošnik
Novinarji proti Miloševiću
Polona Movrin
Domneva nedolžnosti v medijih
Alenka Kotnik
Romi v medijih še vedno le kot problem
Majda Hrženjak
Konzervativnost kljub navidezni sodobnosti
Vesna Leskošek
Legalizacija ali dekriminalizacija prostitucije
Matej Kos
Drugačna vizija Pohorja ne dobi medijske pozornosti
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Gorazd Kovačič
Razcvet natoskepticizma v vodilnih medijih
Alenka Kotnik
"Skrajneži" v slovenskih medijih
Roman Kuhar
Geji in lezbijke vam želijo lep dan
Gašper Malej
Legitimiziranje antikulturnega diskurza dr. Ruglja
Nevenka Dobljekar
Položaj žensk v medijih
Sabina Mihelj
Podobe žensk v medijih
Roman Kuhar
Misice kot piščančje horde?
Alenka Kotnik
Otroci in mladostniki v medijih
Igor Ž. Žagar
Kolumnisti sami izbirajo teme
Tanja Keršmanc
Vsaka zavrnitev objave še ni cenzura
Saša Bojc
Slovenski negativni junak Slobodan Milošević
Matthew A. Killmeier
Mobiliziranje ameriške javnosti
Karina Cunder
Vzpon ekološkega novinarstva
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Alenka Kotnik
V slogu očitne agitacije
Mojca Sušnik
»Že tako je malo pravih Slovencev!«
Simon Delakorda
Gola telesa in prazne epruvete
Srečo Dragoš
Umetna oploditev v katoliških medijih
Majda Hrženjak
Legitimiziranje neenakosti
Saša Banjanac Lubej
Sabina Obolnar, Slovenka
Peter Jančič
Zlorabljen medijski interes
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Roman Kuhar
Tabloidna metaforika v črni kroniki Dela – Drugič
Barbara Vodopivec
Tajnice, čistilke, gospodinje…
Dejan Pušenjak
Katarza slovenskih medijev
Alenka Kotnik
Sovražna retorika medijev
Roman Kuhar
V obljubljeni deželi ksenofobije
Bojan Veselinovič
Radijski spot pripravilo uredništvo
Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Nikolai Jeffs
Podoba Afrike v slovenskih medijih
Suzana Tratnik
Tabloidna metaforika v črni kroniki Dela
Marjan Ogrinc
Mediji ignorirajo rock
Ekskrementi
Edo Pajk
Ekskrementi
Sebastian Reinfeldt
Mi proti njim
Barbara Kelbl
Rome spet kriminalizirajo
Gregor Belušič
O beguncih površno in brezčutno
Miha Ceglar
Kdo je vandal?
Vine Bešter
Na strani gledalcev
Tonči Kuzmanić
To je mentalni rasizem!
Edo Pajk
Ekskrementi
»Čefurska golazen…«
Edo Pajk
Ekskrementi
Edo Pajk
Ekskrementi
Tonči Kuzmanić
Slovenska košarka ali košarka v Sloveniji
Tonči Kuzmanić
Strah in sovražnost v primeru »Veso«
Boris Čibej
Krivi so uredniki
Tonči Kuzmanić
»Hitler je dobro reševal problem brezposelnosti.«
Edo Pajk
Medijski stereotipi
Retorika begunske politike v Sloveniji
Edicija MediaWatch
Tanja Petrović
Dolga pot domov
Brankica Petković, Sandra Bašić-Hrvatin, Lenart J. Kučić, Iztok Jurančič, Marko Prpič, Roman Kuhar
Mediji za državljane
Roman Kuhar
Medijske podobe homoseksualnosti
Majda Hrženjak, Ksenija H. Vidmar, Zalka Drglin, Valerija Vendramin, Jerca Legan
Njena (re)kreacija
Marjeta Doupona Horvat, Jef Verschueren, Igor Ž. Žagar
Pragmatika legitimizacije - ponatis
Karmen Erjavec, Sandra Bašić-Hrvatin, Barbara Kelbl
Mi o Romih
Tonči Kuzmanić
Bitja s pol strešice
Marjeta Doupona Horvat, Jef Verschueren, Igor Ž. Žagar
Pragmatika legitimizacije
Spremljanje nestrpnosti
2004
Poročilo skupine za spremljanje nestrpnosti
2003
Poročilo skupine za spremljanje nestrpnosti
Gorazd Kovačič
2002
Poročilo skupine za spremljanje nestrpnosti
2001
Poročilo skupine za spremljanje nestrpnosti
Novinarski večeri
05.03.2003
Bashy Quraishy, Christian Moe, Uroš Slak, Ahmed Pašić
O džamijah v Sloveniji
16.10.2001
Melika Salihbeg Bosnawi
Živeti in razumeti islam
13.09.2001
Sanja Sarnavka, Tatjana Božić, Roman Kuhar
Ženske in mediji
27.03.2000
Andreas Unterberger, Ignac Golob
Naš sosed Haider
28.02.2000
Predrag Lucić, Tonči Kuzmanić, Petar Luković
Jezik gneva in sovraštva
22.05.1999
Orhan Galjus, Jožek Horvat, Marjan Dora
Če se rodiš cigan
Omizja
12.10.2006
Brankica Petković, Marko Prpič, Rajko Gerič, Darja Zgonc, Jože Vogrinc, Tomaž Perovič, Roman Kuhar, Jani Sever, Ahmed Pašić, Mitja Blažič, Ksenija H. Vidmar, Sandra Bašić-Hrvatin, Lenart J. Kučić, Iztok Jurančič, Lou Lichtenberg, Granville Williams, Božo Zorko, Branko Grims, Rina Klinar
Mediji za državljane
24.04.2006
Judit Takacs, Miha Lobnik, Brane Mozetič
Pluralizacija medijev ali kje je prostor za gejevske in lezbične medije?
21.03.2006
Admir Baltić, Ahmed Pašić, Beatriz Bedrija Tomšič Čerkez, Ilinka Todorovski, Ervin Hladnik Milharčič
Omizje o islamu in muslimanih v medijih
18.09.2003
Suzana Tratnik, Tatjana Pirc, Katarina Stojanović, Jani Sever, Gorazd Suhadolnik, Miha Lobnik, Marko Milosavljević, Roman Kuhar
Mediji in homoseksualnost