N O V O S T I
O   M E D I A W A T C H
o   p r o j e k t u
k o n t a k t i
s o d e l a v c i
z a s e b n o s t
R E V I J A   M E D I J S K A   P R E Ž A
E D I C I J A   M E D I A W A T C H
S P R E M L J A N J E   N E S T R P N O S T I
N O V I N A R S K I   V E Č E R I
O M I Z J A
M E D I J S K O   S O D E L O V A N J E
T E M E
A V T O R J I
P O V E Z A V E

Piškotki na spletnem mestu MediaWatch

Piškotki so majhne tekstovne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Več o vrstah piškotkov in njihovem vplivu na vašo zasebnost si lahko preberete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Na spletnem mestu MediaWatch uporabljamo piškotke Google Analytics:

  • __utma
  • __utmb
  • __utmc
  • __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo obisk na spletnem mestu, te informacije, ki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, pa nam služijo za vpogled v uporabo spletnega mesta in za načrtovanje razvoja spletnih vsebin.

Če piškotkov Google Analytics ne želite, imate možnost, da jih zavrnete. V kolikor ste jih že sprejeli, jih lahko pobrišete v vašem spletnem brskalniku. Spletno mesto MediaWatch bo nemoteno delovalo naprej, le informacija o vašem obisku se ne bo zabeležila.