Leonard Steinhorn, Mitja Meršol
Mediji in volitve v ZDA
Z gostoma Leonardom Steinhornom in Mitjo Meršolom o vlogi medijev pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami v ZDA
Voditeljica novinarskih večerov, novinarka TV Slovenija, Ksenija Horvat se je z Leonardom Steinhornom z Ameriške univerze v Washingtonu in Mitjo Meršolom, nekdanjim odgovornim urednikom Dela, pogovarjala o razmerah v ZDA pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami in vlogi medijev v predvolilnem obdobju.

Leonard Steinhorn Profesor Steinhorn je iskani svetovalec in komentator na področju politične komunikacije in ameriške kulture. Predava na Ameriški univerzi v Washingtonu. Je soavtor politične uspešnice The Color of Our Skin: The Illusion of Integration and The Reality of Race (1999). Njegove analize in komentarje objavljajo najuglednejši ameriški časniki in revije.

Mitja Meršol Mitja Meršol je bil do oktobra letos (osem let) odgovorni urednik Dela. Pred tem je bil sedem let dopisnik Dela v ZDA in vmes tri leta predsednik FPA Foreign Press Association of New York. Še prej je bil urednik Delove centralne redakcije in Sobotne priloge, v sedemdesetih letih pa je bil novinar na BBC Overseas Services in dopisnik Dela iz Londona.

nazaj