Snježana Milivojević, Snežana Trpevska, Sandra Bašić-Hrvatin, Vildana Selimbegović, Milka Tadić, Brankica Petković, Drago Hedl, Željko Bodrožić, Peter Preston, Jani Sever, Aleksandar Damovski, Stjepan Malović, Vanja Sutlić, Mehmed Agović, Dragoljub Vuković, Dubravka Valić Nedeljković, Mirko Štular, Saša Banjanac Lubej
Omizje: Oblike politične instrumentalizacije in klientelizma v medijih v državah jugovzhodne Evrope – primer držav nekdanje Jugoslavije
Mednarodno omizje, 29. septembra 2007, Ljubljana
V Ljubljani je 29. septembra 2007 Mirovni inštitut organiziral regionalno omizje o oblikah politične instrumentalizacije in klientelizma v medijih v državah nekdanje Jugoslavije. Na omizju so spregovorili ugledni strokovnjaki, uredniki in direktorji medijskih hiš iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Makedonije Srbije in Slovenije. Med predavatelji je bil tudi nekdanji dolgoletni urednik Guardiana Peter Preston.

V okviru omizja smo predvajali šest 8-minutnih televizijskih prispevkov o politični instrumentalizaciji in klientelizmu v medijih v državah nekdanje Jugoslavije, ki smo jih pripravili v sodelovanju z medijskimi centri in inštituti v Zagrebu, Sarajevu, Novem Sadu, Skopju in Podgorici.

Omizje je bilo del dejavnosti mreže medijskih inštitutov in centrov iz jugovzhodne Evrope SEENPM – South East European Network for Professionalisation of the Media (www.seenpm.org), ki s podporo danske vlade in Open Society Institute deluje od leta 2000.

nazaj