Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki

O »funkciji« prve dame - Katera bo podpirala tri vogale predsedniške palače?
(RTV SLO, TV Dnevnik, 28. oktober 2012, »Kaj si lahko obetamo od prve dame?«)

Prva dama je senca moža - Bodo sence mož ali odločevalke v senci, kot Michelle Obama, Hillary Clinton, Jackie Kennedy, Carla Bruni in Ljudmila Putin?
(POP TV, Preverjeno, 4. september 2012, »Prva dama?«)

Romske deklice – manjvredne ali večvredne od slovenskih deklic? - Če ne bi šlo za romsko družino, zgodba o dekličinem izginotju, ki se je precej hitro razpletla, verjetno niti ne bi požela toliko zanimanja. O Romih pa, čeprav že stoletja živijo pri nas, ne vemo veliko in imamo številne predsodke. Ponavadi se o njih govori, kadar se zgodi kak medsebojni obračun dveh romskih družin, ali incidenti s policijo, ali v zadnjem času vedno večkrat poroke mladoletnih deklic po romskih običajih. /…/ Spet se sprašujemo. Ali so romske deklice res manjvredne od slovenskih?
(POP TV, Preverjeno, 9. oktober 2012, »Neveste pri dvanajstih«)

Predsedniški kandidat podira drevesa bolje kot babe - Jebenti … tko dober pa še bab nisem podiral.
(Kandidat za predsednika države Borut Pahor, potem ko je včeraj, skupaj s gozdarji iz Postojne, podrl drevo)
(Kanal A, Svet na Kanalu A, 4. september 2012, »Predsedniški kandidat Borut Pahor«)

»Izbrisani« v škodo Sloveniji - Ob vseh težavah, s katerimi se sooča Slovenija, je 26. junija – na obletnico slavnostne razglasitve samostojne Slovenije na Trgu republike v Ljubljani – našo državo doletela še razsodba Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, ki je razsodilo v prid t. i. izbrisanim. Veliki senat Evropskega sodišča je odločil, da slovenske oblasti niso uspele v celoti urediti vprašanja »izbrisanih«, ter vladi naložil, naj pripravi sistem odškodnin. Takoj je postalo jasno, da odločitev sodišča v Strasbourgu lahko Slovenijo in njene davkoplačevalce še drago stane. /…/ Na tranzicijski levici so nekateri zaradi te odločitve slavili, a pri tem pozabili, da ta »udarec iz Strasbourga« lahko močno poslabša finančni položaj naše države. /…/ Ta (izbris, op. J. B.) naj bi bil nekakšna »črna pika« slovenske osamosvojitve in dokaz za nekakšno »fašistoidno ravnanje« osamosvojitvene garniture. /…/ Tranzicijska levica ustavnega zakona nikoli ni podprla, češ da odškodnin ne bo, je pa zato poskrbela, da smo že pred tem dobili izrazito »levo« ustavno sodišče, ki je poskrbelo za razveljavitev dela osamosvojitvene zakonodaje. Njihove vlade pa so začele sprejemati zakonodajo in ukrepe, ki so šli na roko »izbrisanim« v paketu in, kot je jasno sedaj, v škodo Slovenije.
(Demokracija, 5. julij 2012, stran 3, »Udarec iz Strasbourga«)

Venček zapisov o »izbrisanih« - Prejšnji teden je v javnosti in medijih najbolj odmevala odločba evropskega sodišča, ki je razsodilo v prid šestim izbrisanim in naložilo Sloveniji ustanovitev sklada za izplačilo odškodnin »izbrisanim«. Od kod pa se bo vzel denar? /…/ T. i. »izbris« pa je bil izveden 26. februarja 1992 na podlagi 2. odstavka 81. člena Zakona o tujcih; tako je bilo v register tujcev prenesenih 18.305 oseb. Ta izbris oz. bolje rečeno premik pa ni zadel 171.000 oseb, ki so v skladu z Zakonom svoj status uredile (si pridobile državljanstvo oz. dovoljenje o stalnem bivanju). /…/ A to ne pomeni, da naj bi odškodnino prejeli ljudje, ki so nasprotovali osamosvojitvi, ki so sodelovali pri agresiji na Slovenijo, ki so špekulirali glede izida osamosvojitve, ki so se »izkazali« na bojiščih na Hrvaškem /…/. Po koncu vojn pa so prišli (nazaj) v Slovenijo in zdaj zahtevajo denar. Denar, ki bo šel iz žepov davkoplačevalcev.
(Demokracija, 5. julij 2012, stran 16–19, »Odškodnine za t. i. izbrisane«)

O teti iz ozadja - »Dan, ko je teta iz ozadja sesula svojega kandidata Danila Türka« (Spletni portal siol.net, 26. oktober 2012, naslov članka, vir: www.siol.net/novice/slovenija/2012/10/soocenje_analiza.aspx)

O legitimnosti referenduma - »Referendum – državni udar proti pameti in državljanom«
(Spletni portal siol.net, 31. oktober 2012, naslov članka, vir: www.siol.net/novice/slovenija/...)

O civilizacijskem standardu - V vsem, kar je povezano s pojmom »jugo«, se namreč skriva nezadržen civilizacijski padec in moralni potop. Leta 1991 smo namreč zapustili Titovo Jugoslavijo, s tem pa že v nekaj letih prešli iz družbe ne- ali polrazvitih v konkurenčno družbo evropskega zahoda.
(Spletni portal siol.net, 27. september 2012, »Bremena Jugonostalgije«, vir: www.siol.net/priloge/kolumne/bostjan_m_turk/2012/09/breme_jugonostalgije.aspx)

Tržijo se z antifašizmom - Slovenija vsak dan bolj smrdi po jugonostalgiji. Podpihujejo jo levičarski vodje – od Zorana Jankovića, Janeza Stanovnika, Danila Türka do Igorja Lukšiča –, ki se tržijo z jugonostalgijo, partizanstvom in antifašizmom, za katerimi se skriva vojna retorika, ki ji pravijo spoštovanje zgodovine. Seveda prevarane zgodovine. Saj se nismo včeraj rodili! Sicer bi se od zgodovine res lahko kaj naučili in si rekli, »tokrat bo drugače«.
(Reporter, 28. junij 2012, »Bo v Sloveniji državljanska vojna?« Vir: www.reporter.si/slovenija/...)

»Sporno« promoviranje tveganih spolnih praks - Vodstva nekaterih šol in nevladnih organizacij želijo s »permisivnim vdorom« v osnovne in srednje šole normalizirati tvegane spolne prakse in jih predstaviti kot del zdravih življenjskih slogov. Učenci in starši se v šolah vedno pogosteje soočajo s promoviranjem in normalizacijo homoseksualnosti, biseksualnosti, transeksualnosti in drugih tveganih življenjskih slogov. T. i. »zunanji izvajalci« ob tem »ideološko« zamolčijo vsa zdravstvena in socialna tveganja, ki so s takšnimi življenjskimi slogi in praksami združena.
(Spletni portal 24kul.net, 26. oktober 2012, »Sporna šolska 'normalizacija' tveganih spolnih praks, vir: www.24kul.net/j/kulturazivljenja/...)

Čefurji blatijo Slovenijo - A zdaj imamo Vojnovića in njegove (z davkoplačevalskim denarjem sofinancirane) »Čefurje raus!«, ki Slovenijo na tujem obtožujejo homofobije. No, res pa je, da zaradi finančne injekcije za Vojnovićeve »čefurje« sedanji vladi ne bo mogel nihče očitati, da je ksenofobna.
(Demokracija, 30. avgust 2012, stran 25, »Ko 'Čefurji raus' blatijo Slovenijo«)

O akcijah »rdečih talibanov« - Vseeno pa je skrb vzbujajoče, da nekatere stranke svojo podobo gradijo na proticerkveni usmerjenosti, s čimer hočejo očitno mobilizirati volivce s skrajne levice in tudi disciplinirati lastne vrste. /…/ Prav tako »rdeči talibani« še naprej zagovarjajo »nacionalni interes« in nasprotujejo prodaji državnih deležev v podjetjih in bankah.
(Demokracija, 21. junij 2012, stran 9, »Neuspešna akcija 'rdečih talibanov'«)

LGBT – ali krajše: gejevski – lobiji se poslužujejo totalitarnih metod - Za to nedeljo (17. junija) je najavljena prireditev Festival družin, ki jo organizira zavod Iskreni.net. Slednji se je sicer angažiral tudi ob kampanji pred referendumom o družinskem zakoniku, ki je, kot je znano, doživel padec. Verjetno je prav to razlog, da se skušajo t. i. LGBT (ali krajše: gejevski) lobiji sedaj maščevati za padli družinski zakonik. /…/ No, naročnikom maščevalnega napada zagotovo ne bo uspelo preprečiti izvedbe prireditve, je pa dejstvo, da so s povsem totalitarnimi metodami vendarle finančno ogrozili izvedbo Festivala družin, kar je znak za alarm.
(Demokracija, 14. junij 2012, stran 9, »Imperij LGBT vrača udarec«)

Kleni arabski žrebci in njihov ulov - V nasprotju s slovenskimi materami, ki so v Egipt odhajale s trebuhom za kruhom, sodobne ženske hodijo v letovišča. Vsaj tako kot sonce, ki obilno deli svoje žarke, so s komplimenti radodarni tudi »arabski žrebci«. Kleni in brez maščobnih blazinic /…/ so videti, kot da so ob Sredozemlju ali ob koralnih grebenih Rdečega morja samo zato, da med tujke spustijo svoje mreže. In ne izpustijo svojega ulova, dokler si ta pusti biti ulovljen.
(Jana, 24. julij 2012, stran 37, »Egipt je lažje sovražiti kot ljubiti«)

Določenim družbenim skupinam se spet gleda skozi prste? - Ali pa v naši državi zakoni spet veljajo samo za nekatere in se določenim družbenim skupinam gleda skozi prste, ker so pač drugačne in jih je treba razumeti, po možnosti pa celo podpirati? Ali pa ignorirati stvari, vedoč, da tako ali tako ne bomo dosegli ničesar, ker se bo kaznivo dejanje spolitiziralo, spremenilo v nov dokaz menda prirojene »rasistične narave« Slovencev in bo povod za nove »ultranapredne« demonstracije?
(Demokracija, 11. oktober 2012, stran 64, »Zaradi pobega hčerke zavrela kri«)

nazaj