Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
Moški izgubljajo ponos, ženske jih izrabljajo - Če bi kdo postavil skrito kamero po območnih zavodih za zaposlovanje (ki jih seveda množično obvladujejo ženske), bi doživel grozo. Brezposelni moški tam izgubljajo še zadnji (falični) ponos, ki ga sicer čuvajo kot zenico svojega očesa. Slovenski sinovi imajo ob kolapsiranem liku očeta žalostno (identifikacijsko) popotnico za življenje. Slovenske hčerke pa po drugi strani simptomatsko rešujejo kolapsiran lik očeta celo (partnersko) življenje. Čeprav zanje ni nihče dovolj odber, si v objemu nezavednih procesov simptomatsko izbirajo šibke partnerje, ki jih potem vse življenje hočejo spreminjati – same pa postanejo identično emancipirane, kot so bile njihove mame. (Slovenski (kolapsirani) oče, Večer, 10.4.2008, str. 8)

Prismojeni Slovenci imajo radi Srbe - In če je v vsem tem kaj dobrega, je to predvsem dejstvo, da bo letos v Gučo verjetno prišlo precej manj prismojenih Slovencev. Samo da veste, tisti, s katerimi ste se pijano objemali na ulicah Guče, so ravno tisti, ki so vam zažgali ambasado in ki bi zažgali tudi vas, če bi se znašli kje v bližini. Tokrat bodo žurali najbrž kar sami, razen če bodo pripeljali še kakšnega Rusa. Kar je v redu: lunapark Srbija se je zaprl in Srbija bo v prihodnosti bodisi vojaško taborišče bodisi normalna evropska država. Kdor pa si bo želel »cenene« eksotike, jo bo moral poiskati kje drugje. (Bitka za refošk, Dnevnik, 26. februar 2008, str. 15)

Nerazgledani navijači - Zagrebška policija doslej še ni zabeležila primera, da bi bil v avtobusu z navijači – gre za navijače mariborskih nogometašev, ki so potovali na sobotno prijateljsko tekmo z zagrebškim Dinamom – vsak potnik »oborožen« s pripomočki, primernimi za napade. Hrvati so presenečeni, da je tako oboroženi skupini uspelo prestopiti schengensko mejo in se izogniti policijski kontroli./…/Mejni policiji so rekli, da gredo v Kumrovec. To, da imajo viole, kot jim pravijo, palice, verjamemo, da na tekme vozijo signalne rakete, tudi verjamemo, da se zapijajo, seveda vemo, da pa vedo za Kumrovec, tega pač ne moremo verjeti. (Naivni policisti, Dnevnik, 20. februar 2008, str. 36).

Radovedni Židi - Zadnjič je neka novinarka vprašala direktorja doma za ljudi s posebnimi potrebami, kakšno je spolno življenje oskrbovancev. /…/ Še dobro, da je bil človek priseben in ji je odgovoril, da ne ve. In ga tudi nič ne briga! On jim le zagotavlja razmere, v katerih spolnost lahko prakticirajo; kakšna je, ni v njegovem delokrogu. Če bi bil Žid, bi ji morda odgovoril s vprašanjem: »Pa vaše, gospodična? In vaših staršev? Je zadovoljivo?« (Si vprašan, boš vprašan, Dnevnik, 5. februar 2008, str. 16)

Otrok kot zdravilo za nezadovoljstvo - Otroci očitno po definiciji nastajajo, ko je splošno druženje oteženo, smuk pod pernice pa edino, kar ti preostane, zato je pričujoči baby boom, poleg tega, da so njegove nosilke pripadnice zadnjih velikih predosamosvojitvenih generacij, ki so se za otroka odločile z zamikom, po mojem mnjenju treba povezovati tudi z spremembo družbenega ozračja. Z nekim splošnim ohlajanjem, krnjenjem socilane scene, družabnosti, s propadom velikih idej o boljšem svetu, porastom konzervativnosti, intenzivnim drobljenjem občinstva na strogo popredalčkane ločene interesne enote, z umikom v zasebnost in podobnimi pojavi, /…/, seveda vključno s protikadilskim zakonom, ki je samo pika na i tem trendom. Tega nenadnega korpusa Slovencev, si torej ne razlagam s povečanimi občutki perspektivnosti, temveč obrnjeno, v večji rodnosti vidim potrditev tega, da so se ljudje skrčili, stisnili drug k drugemu oziroma da stvari pač ne potekajo najbolje. Mogoče pa bo pomagal otrok. (Janša baby boom, Dnevnik, 21. januar 2008, str. 16)

Balast mehkega ć v EU – Ko bo na Magovi prvi strani glavni urednik z mehkim ć, ga bom nepreklicno odpovedal in poskušal vplivati tudi na znance in prijatelje, da naredijo isto. Slovenija vlači v EU še vedno balast titoizma. (Klonirani uredniki, Demokracija, 10. 1. 2008, str. 10)

Zakaj je Ninamedia neverodostojna – Za Damjanića je neugodno predvsem to, da je zelo blizu levici in da v svojih kolumnah v Nedeljskem dnevniku jasno kaže kam spada. (Pravda za oslovo senco, Demokracija,10. 1. 2008, str. 19)

Hvaležnost pa taka – Slovenija je kot nekdanja jugoslovanska republika v posebnem položaju. Želi si dobrih gospodarskih in političnih odnosov tako s Srbi kot z Albanci, hkrati pa zagovarja pravico narodov do samoodločbe. Kot predsedujoča EU si želi, da bi se tudi Zahodni Balkan demokratiziral in stopil na evropsko pot. Nekateri tega ne razumejo in raje vzpodbujajo negativna čustva tudi v škodo Slovenije, čeprav jih ta hrani. (Konec kosovske bitke?, Demokracija, 14. 2. 2008, str. 3)

Manj in bolj kulturni – Včasih smo bili prepričani, da je lastnost manj kulturnih in manj razvitih narodov. O tem smo se prepričali, ko smo služili vojaški rok na jugu nekdanje jugoslavije. Zanimivo, da Slovenci sploh nimamo kletvic v domačem jeziku in se jih moramo izposojati pri Srbih, pri Nemcih, Italijanih.... To pa podre prepričanje, da preklinjajo manj kulturni narodi. (Otroci so nevzgojni, preklinjajo kot le kaj, Ognjišče, marec 2008 str. 75)

Če vara doma potem tudi kot urednik – Žalostna zgodba, pri kateri eden glavnih akterjev Ali H Žerdin potrjuje staro ljudsko modrost – ni vse zlato kar se sveti. Suvereno dvomimo, da je lahko kdorkoli v poslu neoporečen, doma nezvest in neiskren. Poštenost hodi z roko v roki. Na vseh področjih. (Spletke in zdrahe Alija H. Žerdina, V času, 11. 4. 2008 str. 29)

V slovenski politiki tudi kvote za lepe ženske – /.../ v politiki tako ali tako manjka žensk, lepih žensk pa še posebej. Kresalova je oba pogoja izpolnila, zdaj mora samo še dokazati, da kot šefica stranke, ki je razpadla, zna še kaj drugega. Na primer – priti v parlament. (Katarina Kresal, Jana, 8. januar 2008, str. 5)

Osebni interesi sindikalistov – Seveda se ob tem ni mogoče izogniti občutku, da želijo nekateri sindikalisti na vsak način Slovenijo popeljati v stavkovni kaos, saj jim zaradi njihovih preferenc, ki gravitirajo k opoziciji, ustreza, da ustvarijo vtis, kot da je v državi vse narobe. (Od sindikatov do tajkunov, Demokracija, 17. januar 2008, str. 3)

Tradicionalne obrti Indijancev in mrgolenje priseljencev – Indijanka v madridski soseski Lavapies z nitko ureja obrvi. V Španiji mrgoli priseljencev. Največ je Maročanov, Latinoameričanov in Vzhodnoevropejcev. (Eksplozija priseljencev, Mag, 5. 3. 2008, str. 55)

Tipično cigansko izsiljevanje - »Gre za tipično cigansko izsiljevanje, ki je posledica popuščanja države od osamosvojitve naprej. To je svinjarija, ki bi jo bilo treba sodno preganjati. Policija bi jih morala pozapreti, otroke pa dati v rejo.« (komentar Zmaga Jelinčiča na vprašanje, »Kaj menite o grožnji Romov, da otrok ne bo v šolo?, Izsiljevanje z otroki, Žurnal, 19. april 2008, str. 12)

Mariborska porodnišnica groze - Nosečnice, ki so bežale v Feldbach, so ga imele. Prva priča, da je zaradi grozot v Mariboru še leto po porodu imela fobija, da bo umrla. Druga, da verjetno ne bo več imela otrok, ker jo je preveč strah mariborske porodnišnice. Preobremenjenost in pomanjkanja časa razume, žalitev in nespoštljivega ravnanja pa ne. (Rojstvo naroda, Večer, 2. februar 2008, str. 18)

nazaj