Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
Hanžek ustvarja ksenofobe
Ombudsman matjaž Hanžek bo zagotovo prvi slovenski svetnik. Po vzoru na svetega Matije lahko rečemo: Sveti Hanžek, slepo pišče, na vse kriplje ksenofobe išče, če jih ni, jih pa nar'di! (Vedeževalec, Mag, 2. april 2005)

Superpametna slovenska misica
(…) Na tretjem mestu bi bilo odkritje superpametne slovenske misice. (…) Žal vsa dejstva o človekovem uničevanju planeta le še malokoga presunejo. Uničena atmosfera je nekaj, s čimer smo se bolj ali manj sprijaznili, tudi zato, ker nas večina posledic še ne čuti. Ekološka zavest se prebudi, ko začne naša soseska smrdeti in ko med nedeljskim sprehodom opazimo v gozdu odvrženi pralni stroj. A skrb za prihodnost je morda odveč. Naša misica je menda pametnejša od jedrskega fizika in bo, če se le malo potrudi, gotovo našla rešitev za planet. (Prioritete, Mag, 6. april 2005)

Sovražniki slovenske identitete
Prišli so novi časi in pojavil se je nov sovražnik. Ta slovensko identiteto in edinstvenost nažira od znotraj. Svoje korenine je pognal pred približno stotimi leti, imenujejo ga jugoslovenarstvo in je v tem času pohabil kleno slovensko besedo, skorajda uničil edinstveno dvojino, predvsem pa navlekel v pogovorni jezik kopico psovk, ki si jih je lahko izmislil le nekajmilijonski trop neverjetno pokvarjenih, izprijenih, patetičnih, abotnih, zafrustriranih in nestrpnih prebivalcev Balkana. (Nacionalist z razlogom, Mag, 25. maj 2005)

Agresivni priseljenci
In zdaj lahko povežem dejstva, ki sem jih nanizal v uvodu: Slovenci smo prestrašeni, apatični, vdani v nemilo usodo, podložni, nesamozavestni in skregani. V nasprotju z nami so priseljenci ponosni, polni volje po solidnem življenju, ki ga pri njih doma večinoma ni, njihova južnjaška kri jim narekuje agresivno ravnanje v vsaki situaciji. (Nacionalist z razlogom, Mag, 25. maj 2005)

Tekmovalke za miss sveta so bakterije
Bakterije so velika skupina živečih organizmov. Večina je mikroskopsko majhnih in enoceličnih, z relativno enostavno strukturo - a najbolj pomembno je da so ene koristne, druge škodljive. Z lepotnimi tekmovanji je podobno. (…) Svetovni finalni izbor za miss sveta si v živo ali na posnetku ogleda dobra milijarda Zemljanov, zatorej je štala, če Slovenijo pred vsemi temi ljudmi predstavlja neka baba, ki bi sodila bolj v drugo ligo. In potem se pojavi dilema: tiste ta najboljše, ki se tega tudi zavedajo, ponavadi svoje fizične atribute tudi izkoristijo v bolj pametne namene, kot je kazanje riti v nekem televizijskem prenosu, tako da si imamo na finalu ponavadi čast ogledati - hm, bakterije. (RE, Antena, 19. september 2005)

Italija je odlagalnica imigrantov
Države prejemnice pribežnikov skušajo organiziranim združbam trgovcev z belim blagom odgovoriti s humanitranimi centri za pomoč in strogo zakonodajo, ki kaznuje tako trgovce kot tudi nelegalne pribežnike. Italija je zaradi svojega geografskega položaja idealna za odlaganje imigrantov. (Pribežniški pekel na otoku Lampedus, Dnevnik, 10. oktober 2005)

Rusi so zgledni imigranti
Kaj povezuje Ruse v Londonu? Rusi niso skupnost, ki bi v neki mestni četrti zganjala tihi teror, kot to vedno uspe Kitajcem z njihovimi China Towni. Rusi tudi niso skupnost, ki bi se tako paranoično oklepala neke knjige, kot se Arabci Korana, prav tako niso skupnost, ki bi se identificirala z belimi pokrivali - kipoti, na glavi, kot to počno ortodoksni Židi. Rusko silno čustveno dušo lahko seveda povezuje samo nostalgija po vsem, kar je ruskega. (Novi Arabci, Polet, 13. oktober 2005)

»Sama kriva« in rahlo popuščanje živcev
Eden njenih (op. Majda Širca) odmevnejših nastopov v zadnjem času je bil nastop ob drugi obravnavi zakona o istospolni partnerski zvezi, pri katerem so - potem ko je najprej krepko prekoračila odmerjeni čas, nato pa še poslance, ki so nasprotovali zakonu, obtožila, da nameravajo iz vprašanja istospolnih zvez magistrirati - podpredsedniku državnega zbora Sašu Pečetu rahlo popustili živci in je dejal, da jo bo, če se bo to ponovilo naslednjič nagnal izza govorniškega pulta. Čeprav je Širčeva za takšno izjavo v veliki meri kriva sama ... (Aleš Kocjan: Eldeesova težkokategornica, Demokracija, 5. maj 2005)

Neprimerno drezanje
Podobno je bilo njegovo (op. Lado Ambrožič) drezanje v človekove pravice oziroma zloglasni referendum o OBMP in pravicah samskih žensk, da jih zdravniki na stroške zavarovalnice umetno oplodijo. (Cukljati - Ambrožič 3:0, Demokracija, 5. maj 2005)

Salomonske rešitve ministra Zvera
Naj spomnimo, da je veliko prahu dvignila Zverova salomonska rešitev ob napovedi bojkota pouka romskih otrok na novomeški osnovni šoli Bršljin. Minister je zagrabil bika za roge in posegel po pravzaprav običajnem izobraževalnem sredstvu, razvrščanju učencev v ločene razrede pri posameznih predmetih.

Zver za sožitje
Minister za šolstvo in šport Milan Zver je bil deležen marsikatere neupravičene kritike, prijateljska nogometna tekma pa dokazuje njegov trud za vzorno sodelovanje z romsko skupnostjo. (napis ob fotografiji, Zver za sožitje, Demokracija, 12. maj 2005)

Sovražniki našega glavnega mesta
Objekti povezani z nekdanjo vojaško kasarno na Metelkovi so v zadnjih letih postali nekakšen sinonim za anarhijo, alkohol in mamila, s tem pa tudi ena največjih sramot slovenskega glavnega mesta ... Metelkova pa se je v naslednjih letih razvijala po nekakšnem sistemu anarhije. V napol porušene objekte so se naselili brezdomci in uživalci mamil pa različni »alternativni« umetniki ... na celotnem območju pa je zavladala vsesplošna anarhija, v kateri se ni vedelo kdo pije in kdo plača. (Aleš Kocjan: Brezvladje na Metelkovi, Demokracija, 9. junij 2005)

Rupar v nečem le imel prav
Čeprav je bila izjava seveda huda in ne sodi v parlament, je Rupar tokrat v nečem imel prav ... da je človek včasih kljub najboljši volji res lahko v dilemi, ali je pred njim gospod ali gre v resnici za gospo, kar je posledica tega, da ženske čedalje bolj prevzemajo moško vlogo ... so nasploh vse bolj enakopravne ... Vso to silno žensko emancipacijo, kot se strokovno reče nošenju hlač v hiši, še poudarijo naše vrle političarke, ki so včasih res takšne možače, da ni čisto jasno, kaj imajo v hlačah. (Aleš Kocjan: Možače, Demokracija, 23. junij 2005)

Krivda Danice Simšič
(op. Napis ob članku) Soočamo se z naraščajočim pouličnim mamilaškim kriminalom, ki ga je sedanja županja Danica Simšič spodbujala s prireditvami marihuana marš. (Aleš Kocjan: Povodni Mož, Demokracija, 23. junij 2005)

Odkrili toplo vodo
In če boste po naključju še kdaj naleteli na kakšno parado ponosa in zagledali transparente na katerih piše o strpnosti, boste vedeli, kdo je odkril toplo vodo. Zato jim tudi rečejo toplovodarji ... (Gašper Blažič: Topla voda, Demokracija, 27. julij 2005)

(op. napis ob fotografiji) Kitajci prihajajo: Kitajska komuna v Ljubljani je vse močnejša. Spoznajte jih na strani 10! (Žurnal, 9. september 2005)

Nadvlada Slovenije
Dejstvo je, da Hrvaška ni najbolj zanesljiva partnerica in je država, ki že leta funkcionira tako, da izrablja medsosedske spore za preusmerjanje pozornosti od svojih gospodarskih in socialnih težav. Seveda tudi Slovenija ni povsem nedolžna, spori na primer med ribiči ali pa med splavarji na Muri se ponavadi pojavijo takrat, ko je treba obrniti pogled javnosti v drugo smer. (…) Ker lahko nastopamo s pozicije močnejšega - kot polnopravna članica EU, kar Hrvaška še nekaj časa ne bo, ni treba nasedati vsaki provokaciji naše sosede. (Predraga soseda, Žurnal, 14. oktober 2005).

Krvavi balkanski obračun
(naslov članka o tekmi med Srbijo in Črno goro ter Bosno in Hercegovino, Delo, 14. oktober 2005).

Orožarna v romskem naselju
(naslov članka o policijski preiskavi v naseljih Brezje in Žabjak, Dnevnik, 19. oktober 2005).

Oblegana Slovenija
Vse več ilegalnih prebežnikov oblega Slovenijo, novo vzhodno mejo razvitega zahoda. / … / Tiste, ki se prebijejo na trdna tla in skrivenčenih hrbtov zakoračijo čez slovenske travnike, roka pravice polovi za prvim grmom. / … / Med zajetimi tujci je veliko jugonostalgikov, ki so za zadnjo postajo svojega križevega pota izbrali ravno našo indijo koromandijo. (Prek Slovenije do zvezd, Več, 28. oktober 2005)

Akrobat na trapezu
Škoda, da si (Franc Pukšič, op. ur.) ne želi postati akrobat na trapezu brez zaščitne mreže. (Slovensko demokratično kadrovanje, Pa še to, Delo, 29. oktobra 2005)

Tukaj je Slovenija
Tukaj je Slovenija. White pride world wide. Edini protiustavni blog v Sloveniji. (naslov bloga na spletni strani Dela, , 9. november 2005)

Kosovo onesnažuje Evropo
Zdaj sta vlogi zamenjani, tudi zaradi nemirov v Parizu in drugih francoskih predmestjih, ki so jih povzročile socailne in gospodarske razmere priseljencev in njihovih potomcev in so po tej plati kvečjemu karikatura stanja na Kosovu - ozemlju z največjo brezposelnostjo in najmlajšimi prebivalci, ki že dolgo onesnažuje Evropo s kriminalom, zlasti s trgovino z mamili in belim blagom. (Kdo se boji Kosova, Delo, 9. novembra 2005)

nazaj