Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
Drugi so manj izobraženi in zato škodljivi
»Že od otroštva sem vedno blestel. Sem razgledan človek, drugi pa manj vedo, in v tem je razlika. Ljudje so brezmejno zarukani, saj so zelo redki izobraženi, ki redno spremljajo elitne slovenske revije Sodobnost, Novo revijo, Anthropos, 2000, Ampak, Borec in druge. Kdor teh revij ne bere, ni razgledan in je škodljiv za delo v vzgoji in prevzgoji.« (Obstaja tudi dober seks brez dobre erekcije, Intervju z Dr. Janezom Rugljem, Ona, 16. november 2004)

Slovenski emigranti so (edini) civilizirani
Clevelandska emigrantska slika je bila podobna. Prevladovali so Hrvati. Prirejali so demonstracije, za 10. april so spravili ustaško zastavo na drogove v mestni hiši, vse njihove ure so bile osovražene. /…/ Srbe smo čutili samo od časa do časa, vsaj polovica njihovih radijskih ur je bila nevtralna ali prijazna do Jugoslavije. V Clevelandu je bil tudi sedež Organizacije slovenskih protikomunistov, a jih nismo čutili. Slovenski emigranti so bili sicer najbolj enotni, toda najmanj ekstremni, delovali so »civilizirano«, nobena radijska ura ni bila sovražna. (Politična emigracija in lopata usode, Ona, 16. november 2004)

Južnjaški glasbeniki si želijo v Evropo
Ofenziva hrvaških glasbenikov na našo sceno pa je verjetno kar trd oreh za domače izvajalce. Menim pa, da dobra slovenska glasba ni prav nič slabša od hrvaške. Je pa res, da so naši južni sosedje odločno bolj agresivni. In po mojem je prav v tem srž problema. Pa še to. Slovenija je Evropa in južnjaki si neizmerno želijo nastopati v Evropi. Tudi zaradi naše valute, ki je še posebej vabljiva. (Ali nas južnjaki (spet) molzejo, Slovencem se ne piše dobro, Antena, 22. november 2004)

Upravičen strah
Na POP TV so nas s pompozno najavljeno serijo oddaj Sanjska ženska spet rahlo presenetili, čeprav smo se že kar malo bali. Potem ko so za sanjskega Slovenca proglasili Damirja Alidjanovića, smo vroče upali, da sanjska ženska vendarle ne bo kakšna Fatimira Fata Šećerbegović. Hvala bogu smo v petek opazili, da sanjska ženska ni Fata, je pa 26-letna Mihaela Miša Margan, za katero naj bi se pehalo dvajset brhkih kerlcov. (Sanjska Slovenka ni Fata, Antena 14. marec 2005)

Dekleta izkoriščajo fante
Kruto dejstvo pa je, da čeprav je veliko nežnih deklet, ki si dejansko želijo le pristne ljubezni, je veliko več takih, ki se v manipulatorski vlogi odlično znajdejo in bodo svoj položaj zelo hitro začele izkoriščati, če bodo le lahko. Nič ni narobe, če ste dobri do deklet – pravzaprav morate biti, saj je dobrote na svetu vse premalo –, zelo narobe pa je, če se pustite izkoriščati. (Nasveti (o dekletih), Antena, 3. januar 2005)

Nestrpnost črncev I.
Ritmi kankana – Pravzaprav bi bilo bolje zapisati Ku Klux Klana, le da so bile vloge nekoliko zamenjane: črnci so lovili belce in jih na vse mogoče načine nadlegovali. Ne bom rekel, da sem pogrešal Martina Luthra Kinga (recimo vsaj v podobi bledikavega Matjaža Hanžka), ki bi se sistematično zavzemal za pravice belopoltih, vendar bi bilo nekaj več strpnosti do tujcev potrebne. (Ritmi kankana, Mag, 2. februar 2005)

Nestrpnost črncev II.
Pretirano bi bilo reči, da domačini belce sovražijo, vsekakor pa v njih vidijo prišleke, ki naj bi bili Afriki nekaj dolžni in ki naj bi poosebljali priložnost za zaslužek. /…/ Ker so vedeli, da so tujci v veliki manjšini, oni pa v večini, so vsakogar prej ali slej ujeli v past. /…/ Tiste, ki so se upirali, so gledali skrajno grdo in prenekaterega so v gneči, ki so jo največkrat sami ustvarili, pozneje okradli. Toda jaz se vseeno nisem pustil izsiljevati in sem bil kljub mrkim pogledom eden redkih, ki so hodili po mestu sami. V Dakar preprosto nisem prišel zato, da bi bil žrtev nadlegovalcev in prekupčevalcev, ki so s svojo nesramnostjo in nasilnostjo sistematično morili tujce. (Ritmi kankana, Mag, 2. februar 2005)

Luka Koper bo postajališče za ilegalne imigrante
Na koprskem pomorskem potniškem terminalu bo prva potniška ladja pristala že letos aprila, medtem ko naj bi terminal s polno infrastrukturo zaživel po letu 2006. Luka Koper naj bi s tem postala pomembna tranzicijska točka na sredozemski poti ilegalnih migrantov iz Azije in Afrike v Evropsko unijo. (Potniki, Mag, 9. februar 2005)

Uspešne likvidacije podjetij izvajajo sodelavci iz bivših republik Jugoslavije
Skupščina Ljubljanskega sejma, podjetja za organizacijo sejmov, razstav in prireditev, je sprejela sklep, da se iz poslovnih in zakonskih razlogov začne postopek redne likvidacije družbe. Za umazano delo bodo najeli zunanje sodelavce z območja bivše Jugoslavije. (Likvidatorji, Mag, 5. januar 2005)

Človekove pravice so » v modi«
Zdi se torej, da je zdaj, ko so se izbrisani kar sami izbrisali in ko je tudi naslednji tak zalogaj, džamija, nasedel na čereh popolnoma zmedene lastninske evidence v ljubljanski mestni upravi, izbira padla na istospolne poroke. /…/ Izbere se »zadeva«, ki v duhu leve ideologije oziroma njenih ostankov lahko rabi »naprednemu« izkazovanju; danes so seveda najbolj v modi človekove pravice marginalnih skupin. /…/ Tem lažje je torej v demokratičnih razmerah uprizoriti histerijo zaradi vse povprek kršenih človekovih pravic marginalnih skupin ter z monopolno obvladanimi mediji doseči, da neke povsem obrobne družbene zadeve zavzamejo najvišjo, tako rekoč urgentno pomembnost, tako da se z njimi porablja ves dragoceni čas in pozornost, kajpak na škodo vsega drugega. (Mati korajža, Mag, 12. januar 2005)

Moški, ki se obnašajo kot goveda, se ločujejo od postaranih žena
Nova in množična kategorija ločitev pa so moški, ki so na hitro prišli do veliko denarja (ali pa blefirajo z vsemi mogočimi lizingi), nimajo pa osebne kulture in človeške globine. Saj veste, tisti, ki se obnašajo kot govedo, vozijo pa se v dragih avtomobilih in zidajo velike hiše. K temu novem imidžu pa sodi dolgonoga blondinka, ki jo lahko razkazuje po družabnih prireditvah. Postarana žena, ki jim je rodila otroke in jim stala po strani vse življenje, je le še vzrok za občutek sramu, ki se ga je treba na hitro znebiti. (Prešuštvo ni vzrok za ločitev, Jana, 23. november 2004)

Apartheid neinvalidov do invalidov
Sicer pa že sama misel, da bi si tudi invalidi želeli ljubezni, še posebej telesne ljubezni, pri večini zdravih, torej domnevno popolnih, celih in sposobnih ljudi, zbuja precejšnje nelagodje. /…/ Videti je, da je aparthaeid, ki so ga v Južni Afriki že pred časoma odpravili, tu še zelo živ: nevidna stena, ne med belimi in črnimi, temveč med tistimi, ki stojijo na lastnih nogah, in onimi, ki se po svetu vozijo z invalidskim vozičkom. (Nismo angelčki!, Jana, 4. januar 2005)

Mladina je vse bolj nesramna
Da ima noč svojo moč, mladina pa je v zadnjem času zelo nesramna, kaže tudi primer 18-letnice, ki jo je prijavila 44-letna soseda, češ da preveč naglas posluša glasbo ter moti javni red in mir. Prišli so postojnski policisti, spisali mladenki plačilni nalog (sosedje menda sklepajo stave, ali ga bo plačala ali ne), 18-letnica pa se je povrh nedostojno vedla, zato so napisali še obdožilni nalog. (Kronične, Nedelo, 20. marec 2005)

Čisti Slovenci ne poslušajo Cece
/…/ izbrisane, ki pravijo, da so čisti Slovenci, doma pa poslušajo Ceco /…/ (Zajedalci, Demokracija, 16. december 2004)

Bolje manj kot več problemov
Postavlja se vprašanje, ali je smiselno povezovati nekaj, kar je kulturno-civilizacijsko tako različno, da v temelju zamaje Evropsko unijo. Že brez Turčije ima evropska petindvajseterica dovolj težav sama s seboj, zato je povsem na mestu vprašanje, kakšen smisel ima iti v projekt, ki težave Evropske unije še poveča. (Ali Turčija sodi v EU, Demokracija, 16. december 2004)

Stari duhovi
Glede na to, da Marta Gregorčič nima več štipendije, ki sta ji jo lani priskrbela šolski minister Slavko Gaber in dr. Rastko Močnik, bi bilo najpametneje, da bi naredili iraško avtonomno cono kar na Metelkovi /…/ (Demokracija, 3. februar 2005)

Učna ura iz ekonomije
Zakon, ko bo pač sprejet, bo moral zagotavljati, da se bodo Romi iz ovire spremenili v »dodano vrednost« naše družbe. (Pravice in dolžnosti, Demokracija, 3. februar 2005)

Pravi pedigre
Biti Slovenec je namreč lepo. Tako vsaj pravijo nekateri in seveda – izbrisani. To so tisti, ki naj bi jih bili leta 1992 izbrisali iz registra slovenskega prebivalstva in imajo večinoma sama slovenska imena: Kamal, Sadik, Todorović, Huskić, Mujo, Haso … Njihov temeljni problem je, da so sveto prepričani, da so potomci Prešerna in Cankarja in so samo zato, da bi to dokazali, pripravljeni storiti marsikaj. (Prešerni, Demokracija, 24. februar 2005)

Nergaški kvazizagovorniki pravic manjšin
Potem pa so se cunamiji, tako kot so prihrumeli, počasi umaknili. Pa ne povsem. Iz čisto vseh kotanj se umazana voda le ni umaknila, nekateri med njimi, t. i. aktivisti GLBT, se v imenu manjšine brez otrok in vseh drugih ogroženih manjšin trenutno pripravljajo na demonstracije. /…/ Vabijo na demonstracije proti skrajno desni slovenski vladi, ki baje le še ponižuje vse manjšine na območju naše države in jim krati pravice. Početja snovalcev demonstracij najbrž ni potrebno posebej komentirati (Vljudno vabljeni na demonstracije, Slovenske novice, 9. marec 2005)

Vsak ima svoje teroriste
Ljubljanski človek-plinska bomba Milan K. /…/ Plinske teroriste bi kazalo trdo prijeti, kajti sicer se bodo namnožili in utegne res počiti. (Slovenske novice, 19. marec 2005)

Štetje Slovenk
/…/ pa o Nadi Klemenčič (O.K., je sicer Črnogorka, a ker je iz Nadeže postala Nada, jo lahko štejemo za Slovenko). (Slovenske nimfe, Žurnal, 21. januar 2005)

Posvečeni in neposvečeni
Propagandistično žlobudranje levičarskih političnih operativcev o »nevarnem razslojevanju«, ki bi ga prinesla uvedba enotne davčne stopnje, kaže, da je pri nas razpravljanje o stvareh o katerih ljudje nimajo pojma še vedno dojeto bolj kot vrlina kot pa nedopustna sramota. (Mičo Mrkaić, Finance, 25. februar 2005)

Prebežniki so tatovi
S prebežniki so križi in težave, ker se med njimi dostikrat najdejo vseh sort zmikavti, ki jih prav tako vleče na Zahod. Tatinska logika pravi, da imajo tam ljudje več pod palcem, torej se jim lahko več ukrade. (Zgrabil dolgoprtsto azilantko, Delo, 23. marec 2005)

nazaj