Tanja Gerkšič
Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
Ženska lepota in moški
Ženska preprosto ima nalogo, da je privlačna oziroma lepa. /…/ Privlačne osebe bolje shajajo v šoli, lažje se zaposlijo, dobijo boljša delovna mesta, lažje pridejo do denarja, brez težav uredijo formalne zadeve, in kar je najbolj pomembno, imajo boljši seks z več in lepšimi partnerji. Lepota ženske je danes trgovsko blago. To potrjujejo številne prireditve ocenjevanja ženske lepote. Ženske temu ne nasprotujejo. Rade se udeležujejo različnih tekmovanj od mis obrazov, prsi, ritk, nog popkov, skratka vsega, kar se da po kosih prodati. /…/ Ženska lepota je že sama nebeška nagrada moškemu delu prebivalstva, zato pustimo, naj živi iluzija o tem, da je lahko vsak moški nagrajenec. /…/ Ženska pri moškem najde lepoto v vsem, samo v njem samem ne. Za njo je njegova lepota v družbenem statusu, slavi, denarju, politični in fizični moči, za njega pa je ona sama edina lepota. /…/ Ženske, ki znajo biti privlačne, so zelo zadovoljne s svojim statusom v družbi in jih nič ne muči uzakonitev pozitivne diskriminacije (neenakopravnosti) med spoloma. Tiste pa, ki imajo manj občutka za drugo polovico svojega bistva, so drugačnega mnenja in se vneto zavzemajo za uzakonitev te tako opevane neenakopravnosti med spoloma. /…/ Tako je po besedah omenjenega avtorja človeštvo odvisno od obstoja in dela neprivlačnih ljudi. Iz teh, ki nimajo lepote kot podarjene naravne prednosti, nastajajo mogočni podjetniki, inženirji in znanstveniki. (Lepota – prednost ali smola?, Polet, 9. 1. 2003)

Porednica
Nekdanja kontroverzna zvezdnica umetnostnega drsanja Tonya Harding pa je doživela boksarski debut. Dvaintridesetletnica je v dvoboju bantamske kategorije izgubila še z eno novinko, Samantho Browning. (Večer Tysona in porednice, Slovenske novice, 24. 2. 2003)

Ima vznemirljive balkone
Famozno oprsje zmagovalke letošnje Eme ni ravno nedolžna finta Karmen Stavec. To je dokazala tudi ob fotografiranju, ko ji je eden izmed bolj naivnih fotografov Marcandrea predlagal, naj zmagoviti kipec nasloni točno med oprsje. »Niti po naključju, dekolte imam zato, da kaj pokažem, ne pa, da joške skrivam,« se je hitro odrezala verbalno sila spretna Domžalčanka. Za vsak primer pa si je na oder, na desno stran, pripeljala še back vokalistko Ireno Bulek, s katero je sodelovala na Emi že lani. Tudi 19-letna plavolasa lepotička ima namreč vznemirljive balkone, ali gre za štirico ali petico, pa nam še ni uspelo izvedeti. (Priklicale so zmago, Slovenske novice, Bulvar, 19. 2. 2003)

Jebi ga, salo-monska rešitev
Najnovejši, zgodovinski val, kaj val, pljusk slovenskih režiserskih frajerjev, je odkril salo-monsko rešitev. Če ti za film, jebi ga, tako je, zmanjka kadrov, praznino dodobra in še čez zapolniš s Primožem Petkovškom - Petkom. Dedca in pol so polni filmi ter nanizanke. (Spletko, Slovenske novice, Bulvar, 19. 2. 2003)

Prsate in razvpite
Prsata in razvpita porno diva Kasandra ni edina znana Slovenka, ki je zaigrala v erotičnih filmih čez lužo. Naključni gledalci Kanala A so v soboto, 18. januarja, ob 22.45, v filmu Skrivnostne igre lahko občudovali tudi gole prelestne čare in gibe znane ljubljanske plesalke Sabrine Meško. (Jebem ti joga, Slovenske novice, Bulvar, 5. 2. 2003)

Zakulisne igrice balkanskih zemljepisnih širin in črnin
V novomeški dvorani Leon Štrukelj je bilo v soboto kot v starih jugoslovanskih časih. V dobrem in slabem pomenu. Polna dvorana ljudi, željnih kakovostne košarke, naboj velikega derbija, a tudi perfidno pristransko sojenje, pritisk velikih šefov, da mora njihov favorit zmagati, zakulisne igrice balkanskih zemljepisnih širin in črnin. Obračun lige Goodyear med Krko in Cibono je v letošnji sezoni še eno potrdilo, da je jugonostalgija udarila na plan v najslabšem pomenu besede. Nič čudnega, direktor lige je Josip Bilić, športni direktor, Danko Radić, oba hrvaška kadra stare jugošole, premazana z vsemi žavbami. (Balkan žar, Slovenske novice, 10. 2. 2003)

Klavrni konec pedofilske svinje
(Klavrni konec pedofilske svinje, Slovenske novice, 15. 2. 2003)

Nasilni Hrvat
V poročilu, ki so ga policisti sestavili kasneje, so zapisali, da se je tistega dne okrog poldneva 33-letni D. H., doma nedaleč od vasi, a na Hrvaškem, peš odpravil na drugo stran meje, na našo stran. Prikoračil je k svojim znancem v Premagovcih. Na domačiji je tja do pol petih popoldne pomagal pri kmečkih opravilih, in ker je kar med delom pridno nagibal steklenico, se je opil in čez čas začel v hiši razgrajati in se repenčiti. /…/ Lastnica kmetije ga je poskusila zlepa prepričati, naj za božjo voljo neha, a je očitno samo prilila olja na ogenj. Hrvat je bil namreč vedno bolj nasilen in je na koncu napadel njo in še njenega moža. (Znanec je postal nasilen, Delo, 27. 1. 2003)

Nage babe in slinasti dedci
Potem ko je prejšnji teden postal v Sloveniji eden od šestnajstih (po svetu pa eden od 40.000) imetnikov Pirellijevega koledarja. V dveh stavkih je povedal to, o čemer drugi molčijo: Pirelli proizvaja gume. Gume se montirajo v mehanični delavnici. Ki mora biti polepljena z razgaljenimi babami. Pika. Sicer bi se nam še čudno zdelo. /…/ Dejstvo je eno: nage babe na koledarju so zato, da jih gledajo dedci. Da vzdihujejo in se slinijo. /…/ Pirelli bi moral viseti v mehanični delavnici. Ker je še edina trdnjava, ki je ženska ni osvojila. Zato je le še tam prostor za njeno brezsramno razgalitev. Drugje se več ne pustimo. (Cadillac man, Polet, 23. 1. 2003)

V mislih sem jo položil
Po moško sem jo v mislih v trenutku položil. Na mizo sredi lokala. Oči so se ji smejale. Vedela je, o čem razmišljam. (Menja moške kot tangice, Slovenske novice, 21. 2. 2003)

Enaka mrcina
Stanley Roberts, v mladih letih večji košarkaški talent in enaka mrcina kot Shaquille O’Neal, se je raje kot na večno slavo vrgel na hrano, marihuano in zapravljanje 35 milijonov dolarjev. /.../ Skupaj sta mrcini igrali eno sezono, postala sta neločljiva tudi zunaj igrišča. /.../ (Ničla z nasmehom, Slovenske novice, 3. 2. 2003)

Onegavljanje, naskakovanje, amortizirani dedki ...
Ena od razlag, ki se vsiljuje spričo odsotnosti uradnih tolmačenj, je, da sta pamet in duh sekretarja obrambnega ministrstva dokazano locirana v njegovem levem kolenu. /.../ Slovenski apostoli drugačnosti nam vbijajo v glave, da je seks naravna potreba človeka, četudi ne služi razmnoževanju, in da je glede načina zadovoljevanja te prvinske potrebe nazadnjaško delati razlike: enako normalno je, če se ona onegavi z njim ali z njo, če on naskakuje njo ali njega in celo če pot do vrhunca vodi prek vzajemnega truda dveh ali treh onetov hkrati. /.../ Pijanci, nasilneži, perverzneži in kurbe bodo med nami tudi v prihodnje, amortizirani dedki, ki se ob stokanju na televiziji z nostalgijo spominjajo časov, ko so njihovi janezi lahko kadarkoli prešli iz mehkega v trdo agregatno stanje, pa tudi. (Šopek domicilnih perverznosti, Mag, 26. 7. 2003)

Bolgarke, Hrvat in naši državljani
S kazenskimi ovadbami za posredovanje pri prostituciji proti trem našim državljanom ter odstranitvijo petnajstih Bolgark in Hrvata iz Slovenije so v Novi Gorici sklenili obsežnejšo preiskavo in racijo v nočnem lokalu Faraon. /…/ Za dobro razpoloženje gostov, med katerimi je bilo seveda največ moških iz sosednje Italije, naj bi skrbelo kar petnajst Bolgark, ki pa niso imele urejenih dovoljenj za delo in prebivanje v Sloveniji, brez teh je bil tudi Hrvat, ki je skrbel za strežbo pijače. /…/ Hrvata so takoj po postopku odpeljali na mejni prehod Jelšane in ga predali hrvaškim mejnim organom, dekleta pa so z avtobusom odpeljali v ljubljanski center za tujce. /…/ Novogoriški policisti in kriminalisti so opravili več hišnih preiskav, po katerih so okrožnemu državnemu tožilstvu ovadili tri naše državljane /…/. (»Faraoni« prosti, dekleta izgnana, Delo, 5. 3. 2003)

Nasankal je
V resnici pa so lisičke okoli Albančevih zapestij škrtnile v kranjskogorskem hotelu Kompas, kamor naj bi Limai prišel z bodigardom, da bi nekaj dni smučal. No, pa je nasankal. (Prišel na smučanje, pa je nasankal, Slovenske novice, 20. 2. 2003)

Narkomanka in predrzna tatica
Predrznica je ukradla radio in nekaj drobnarij, ki jih ljudje puščajo v avtih, plen zložila v svoje vozilo, nato pa je nameravala vdreti še v golfa, ki je stal nedaleč stran, vendar se ji ni posrečilo, /…/ Gre za povratnico, ki je brez dela in povrhu še odvisna od mamil. Pred nekaj tedni so jo pri podobnem vlomu zalotili s pomagačem, ki se je potem znašel v priporu. Predrznica, odredili so pridržanje, pa je imela »srečo«, preiskovalni sodnik jo je po zaslišanju namreč izpustil. Seveda Vrhničanka ni odnehala. Ko jo je začela grabiti neustavljiva sla in je dobro vedela, da mora čim prej priti do novega odmerka droge (to se je zgodilo že v nedeljo), se je odpravila na nov vlomilski pohod. /…/ Sedla je v svojega pola, ko sta jo opazila mimoidoča in ji hotela zapreti pot, a sta morala odskočiti, tako sunkovito je s parkirišča na cesto odpeljala predrzna tatica. /…/ Nesrečno narkomanko, ki je verjetno spet iskala primerno vozilo, iz katerega bi ukradla kaj vrednega, da bi zadostila neukrotljivi želji po mamilih, so odpeljali na policijsko postajo in odredili pridržanje. V četrtek se je srečala s preiskovalnim sodnikom in se po tokratnem zaslišanju le znašla v priporu. (Odvisnica v priporu, Delo, 1. 3. 2003)

Nabasan je bil že opoldne
Šalarčan, star 39 let, je bil krepko nabasan že ob 12. uri in vsevprek grozil. (Vse bo pobil, Slovenske novice, 5. 2. 2003)

Dobra stara trlica
Kate Moss je s svojo vitko postavo presenetila goste luksuzne londonske restavracije San Lornezo. Štiri mesece po porodu hčerke Lile Grace je spet dobra stara trlica v vrhunski formi. (Spet vitka, Mag, 26. 2. 2003)

Udarec v jajca
Njen oče naj bi takrat s pestjo udaril Elvirja Beganovića v brado in potem v moda. Jajca. (Hčerinega fanta je ustrelil v nogo, Slovenske novice, 4. 2. 2003)

Očitno se jim ne ljubi delati
Vse, kar je na hrvaški strani, menda spada k civilizaciji, onstran Kolpe in Sotle pa so »Janezi«, malce omejeno ljudstvo in po svoji kulturi absolutno inferiorno. Taka večvrednostna percepcija samega sebe ni na Hrvaškem rezervirana samo za politično folkloro in za duhovno hrano polpismenim množicam, ampak postaja že kar trajna karakterna poteza nacije. /…/ In če so prav ti »Janezi« zdaj pripravljeni pokupiti hvarske hotele, to govori le o njihovi podjetnosti, na drugi strani pa o večdesetletni »siesti« Dalmatincev, ki se jim očitno ne ljubi delati, sicer ne bi tako zanemarili svoje glavne gospodarske dejavnosti. (Sončni Hvar na sončni strani Alp, Delo, 6. 12. 2002)

V mehanično delavnico na popravilo
Za krpico slave odvržejo s sebe vse krpice. Z oblinami dvigujejo pritisk v kokpitih, brez zapletov in zavor se postavijo pred objektive. Velikokrat gredo v mehanično delavnico, na, kaj bi drugega, popravilo. /.../ Tudi dekleta, ki jim pravijo moto bitches – moto mrhe, si v koledarjih podčrtavajo termine dirkaških prireditev. Moto mrhe niso v sponzorskih čredah hostes, ki se z dežniki smehljajo ob dirkačih. Redko katero je najti tam. Dekleta so lepotice, ki si na hitrostnih tekmovanjih poskušajo priboriti košček slave, zabavo za eno noč, mogoče petičnega ljubimca za vedno. /.../ Lani je ameriška lepotička Kelly Mill, starleta v filmih sumljive vrednosti, stopila pred kokpit moštva Walker Racing. Obnorela je mehanike, kajti od nje so frčale krpice. Vse v soju objektivov. /.../ Tudi Avstralka Sarah Young je navdušena nad mehaniki. /.../ Slovakinjo Marino Habrucevo so šefi Honde iz Budimpešte popeljali po obsegu zemeljske oble. Verjetno zaradi njenega obilnega oprsja. (Moto mrhe se ogrevajo, Slovenske novice, 24. 2. 2003)

Pokojni Kitajec
Žal se je že takrat zapletlo, kajti gasilci so pri reševanju naleteli tudi na moško truplo in že nestrokovno oko je lahko videlo, da pokojni Kitajec ni umrl zaradi opeklin ali zadušitve, temveč je bil zaboden. /…/ Kot so ugotovili preiskovalci, se je v petek okrog četrt na sedem zjutraj v restavraciji na Vodnikovi 240 pojavil 32-letni Kitajec J. L. /…/ Kitajec, ki sta ga menda odpustila – tako vsaj kažejo doslej zbrani podatki – se je prišel maščevati, in ker naj bi mu bila tudi dolžna, je od najemnika očitno zahteval denar. /…/ Kljub temu da so preiskovalci natančno pregledali pogorišče, še vedno ni znano, kje, kako in s čim je pokojni Kitajec zanetil ogenj, ki je popolnoma uničil celo restavracijo in naredil za najmanj deset milijonov tolarjev škode. (Kitajski vrt zažgal odpuščeni gostinec, Delo, 18. 2. 2003)

Fičfiričevski peder
Ne zgolj prijateljstvo, temveč »ženska« fronta, s katere izstreljujeva rafale proti ubožcu, ker je: a) nedozorel, b) neodgovoren in c) peder (kar je moja teza). Ta fičfiričevski »peder« nama je bil nekako najbolj všeč, pa ga zdaj vtikava v sam začetek njune zveze kot tudi skozi njegove prejšnje ljubezni, o katerih vem več kot ona. Zdaj sva prepričani, da jo je ta »peder« pustil zaradi moškega znanca, s katerim je kar naprej na pivu, odkar je končal zvezo in odšel iz skupnega stanovanja. (Solze & smeh, Polet, 27. 2. 2003)

Ubij žabarja
Prav ob Kariču je bilo tudi – po nogometno, kakopak! – najhrupneje, le da so huligane tokrat zamenjali nekateri novinarji pod paro, ki so precej neubrano vzklikali tudi znano protiljubljansko geslo Ubij, ubij žabarja. Kari ni bilo vse jasno, še manj pa radijskim poslušalcem, ko so sredi gala prireditve zadoneli kriki iz savane. Pijane. Pa še to: goste so poleg omenjenih zabavali še duo Platin, ambiciozna eks misica Dremljeva ter skupina Je bela cesta. (Ubij žabarja, Je bela cesta!, Slovenske novice, 1. 2. 2003)

nazaj