Ekskrementi
Drobni medijski iztrebki
V roke dobili Hrvata
»S pomočjo naših mejnih policistov na prehodu Škofije so Italijani dobili v roke 33-letnega Hrvata Tomislava Ćurića, ki ga zaradi suma umora in ropa iščejo švicarske sodne oblasti z mednarodno tiralico ... Naši policisti so učinkovito reagirali, Hrvata ustavili ... Zaradi dolgotrajnega preverjanja je Hrvat začutil, da mu gori za petami ... Toda kar nekaj obremenilnih okoliščin govori, da Hrvat nima povsem čiste vesti. Ob pregledu avtomobila so namreč pod voznikovim sedežem našli pištolo zastava z nabojem v cevi, kar daje slutiti, da jo je bil Hrvat pripravljen uporabiti v vsakem kočljivem trenutku ...« (Slovenske novice, 4. septembra 00, Neuspešen beg čez mejo)

Rokohitrske spretnosti Romunov
»Romuni so sicer znani po rokohitrskih spretnostih, posebno kadar se z njimi sreča kakšen naiven turist in mu ponudijo ugodno menjavo ... V podobne posle so se omenjeni Romuni podali tudi po bankah, poštah in menjalnicah ... Kriminalisti so po dvodnevnem pridržanju zoper vse tri Romune napisali kazensko ovadbo, preiskovalna sodnica pa je zoper trojico odredila pripor.« (Slovenske novice, 18. julija 00, Goljufi za zapahi)

Poljska tatinska trojica
»Trojica Poljakov, ki je v četrtek, 17. avgusta, približno ob 16.50 predrzno okradla poslovalnico Enka v Slovenski Bistrici, ima že zelo bogato tatinsko kariero ... Prav verjetno je, da bodo našli sledove njihovih prstov še pri kakšni tatvini na Slovenskem ali v kakšni sosednjih držav. Vse tri predrzneže so ob 17.30 zgrabili na bencinskem servisu v Lenartu. Pri poljskih tatovih so našli 8400 mark ...« (Slovenske novice, 30. avgusta 00, So vas okradli)

Po tleh ležeči omamljeni podivjanci
»Če pomislim na Parado ljubezni v Berlinu, od koder so poročali resnično žalostne stvari in od koder si videl posnetke na vse načine pobarvanih, po tleh ležečih, omamljenih podivjancev, se moram vprašati, kam divja sodobni svet. Ko gledam posnetke z množičnih koncertov za mlade ali iz diskov, kjer napadalna glasba spremeni tudi ritem srčnega utripa in kjer poblaznele najstnice tulijo kot nore, me je groza. Za mlade.« (Družina, 27. avgusta 00, Očetovo povabilo otrokom sveta)

Cigana sta oropala invalida na vozičku
»V torek zvečer se je blizu novomeške avtobusne postaje zgodil posebno grd rop. Nihče sicer ni bil mrtev in tudi vsota odnešenega je bila zanemarljiva, brezobzirnost napadalcev se kaže v tem, da sta napadla invalida, vsega skrivenčenega na invalidskem vozičku, in človeka, ki ga je rinil v breg ... Ena izmed njih je vzkliknila: Pa še rekla sem mu, naj da denar v čevelj, da mu ga ne bodo spet cigani pobrali!!! ... Drugi so zjutraj videli policiste, ki so odpeljali dva Roma.« (Slovenske novice, 21. septembra 00, Cigana sta oropala invalida na vozičku)

Razgreteži posilili Ukrajinko
»Kakor smo izvedeli, naj bi v noči na nedeljo šest udeležencev zabave posililo Ukrajinko, ki je kot »umetniška plesalka« zaposlena v nočnem klubu Mariča v Pesnici pri Mariboru. Potem ko je nesrečna Ukrajinka prijavila posilstvo, se je osumljena šesterica znašla v priporu. Organizatorji zabave, ki naj bi se bila odvijala v zasebni hiši S. B. v središču Dogoš, so Ukrajinko, ki ima za delo v Sloveniji vse potrebne papirje, povabili za popestritev večera z »umetniškim plesom« ... Zato naj bi jo vseh šest razgretih moških najprej preteplo, nato pa še posililo.« (Delo, 1. julija 00, Pretepli in surovo posilili Ukrajinko)

Nasilni prebežniki
»Prebežniki, ki v našo državo množično prihajajo iz Madžarske in Hrvaške, v zadnjem času pri Prekmurcih zaradi pogostih kraj avtomobilov in nasilnega obnašanja vzbujajo vedno več strahu. Podobno izkušnjo kot Marjan Vidovič iz Velike Polane, ki sta ga v soboto v domači hiši napadla, hudo pretepla, nato pa okrvavljenega zvezala in ga v prtljažniku njegovega avtomobila odpeljala v bližino mejnega prehoda Fernetiči dva neznanca temnejše polti, najverjetneje prebežnika, nam je včeraj razkril Dušan Hozjan iz Hotize v lendavski občini.« (Delo, 13. septembra 00, Nasilni prebežniki)

Sumljivi Turek
»Da zločini ne zastarajo, priča tudi aretacija 43-letnega Turka Nacija Muzafferja Özturka ... Turek s švicarskim državljanstvom se je odpravljal na počitnice na Hrvaško, naš mejni policist pa je po preverjanju podatkov iz potnega lista izvedel, da so za njim turške pravosodne oblasti prek Interpola razpisale mednarodno tiralico zaradi dveh umorov in oboroženega napada ... Turek, ki naj bi bil sicer politični oporečnik in je v Švici najprej dobil politični azil ... Sodišče in pravosodno ministrstvo bosta presodila, ali obstajajo pogoji za Turkovo izročitev turškim sodnim oblastem.« (Slovenske novice, 4. septembra 00, Neuspešen beg čez mejo)

Invazija ilegalcev
»Invazija ilegalcev se nadaljuje. Na območju Pomurja v zadnjih dneh zgrabijo povprečno po 50 ilegalcev. Včeraj so na območju Ljutomera prijeli 60 ilegalcev ... Vsi razen Romuna so zaprosili za azil!« (Slovenske novice, 16. septembra 00, Invazija ilegalcev)

Antidesničarski paranoik z defektnimi pogledi
»V posle so se namreč spustili s Srbom Nikolo Damjanićem (on je direktor in eden od lastnikov Ninamedie) in z njegovim še bolj problematičnim poslovnim partnerjem (in političnim prišepetovalcem) dr. Vladom Miheljakom, rojenim antidesničarskim paranoikom, ki svoje defektne poglede na politične razmere v državi vsak teden razlaga v časniku Dnevnik in je znan po radikalnih napadih na vse, kar ni komunističnega porekla.« (Mag, 20. septembra 00, Dobavitelji statistike)

Izsiljevalski ilegalci
»Ilegalci so, kakor kaže, ugotovili, da je pri nas mogoče oblast izsiljevati tako, da ob prijetju zaprosijo za azil. Tako jim ni treba v center za odstranjevanje tujcev, temveč jih morajo namestiti v azilni dom, v katerem velja liberalnejši režim bivanja ... Naša država odšteje tudi precej denarja za »odstranjevanje« ilegalcev v matično domovino, mnogi pa izkoristijo možnosti in prosijo za azil.« (Delo, 8. septembra 00, Naj plačajo tihotapci)

Ropar z južnjaškim naglasom
»Nenadoma je eden izmed neznancev stopil do njega in vanj naperil pištolo, drugi pa mu je zagrozil s palico ... Prvi ropar je moški, visok približno 175 centimetrov, temnih las, govoril je slovensko z južnjaškim naglasom, suhe postave, oblečen v jeans ...« (Slovenske novice, 16. septembra 00, Ostal brez avta)

Temnopolti razuzdanci
»New York so konec preteklega tedna spet pretresli napadi razuzdanih črncev. Tokrat ni šlo za strelne obračune, temveč za spolno nadlegovanje žensk, ki so se, nič hudega sluteč, sprehajale po znanem Centralnem parku. Trinajst osumljencev je policija že prijela.« (Demokracija, 22. junija 00, Temnopolti razuzdanci)

Nekaj je hudo narobe
»Izhajajoč iz človeka kot telesno duhovne enovitosti je tudi prokreativno dejanje moža in žene osebno in ne zgolj biološko dejanje. Neplodnost je predvsem problem biološke stvarnosti človeka, ki je tudi umetna oploditev ne more v celoti odpraviti ... S tega vidika je v naši kulturi nekaj hudo narobe, če imamo v isti kliniki vrste za splav in vrste za umetno oploditev.« (Družina, 23. julija 00, O umetni oploditvi, str. 2, A. S.)

nazaj